Magunkért - Másokért - Egymásért

Naturalness

Naturalness

Naturalness

Magunkért - Másokért - Egymásért

2021. március 22. - Naturalness

10_best_summer_vacation_ideas_top5.jpeg

Természetesség. Környezettudatosság. Környezetvédelem. Zero Waste. Egészséges, vegán, vega. Bio. Természetes összetevők. Organikus élelmiszerek. Gluténmentes, cukormentes, minden mentes.

Kifejezések, amiket ma egyre többet hallani. Egyre többen törekednek arra, hogy tegyenek valamit magukért, a családjukért, az egészségükért és a környezetükért.

A 2020-as év mindenki számára hozott valami újat. Mindenki megpróbált alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Sokan elgondolkodtak. Egyre többet lehetett olvasni arról, hogy a Föld tartalékai kimerülőben, folyamatos pusztítást visznek végbe emberek a környezet kárára, mert az egyén fontosabb, mint a közösség. A vírus kialakulását is ennek tulajdonították sokan, egyre többet lehet hallani arról is, hogy még több és még veszélyesebb vírus fog megjelenni a jövőben. Szó volt a vitaminok fontosságáról, az egészséges ételek szerepéről és még rengeteg olyan dologról, ami az egészségünk megőrzését szolgálja.

Volt, aki ezek hatására elkezdte szelektíven gyűjteni a szemetet, kevesebbet vásárolt, aztán akinek lehetősége volt rá elkezdte maga elkészíteni, esetleg megtermelni a számára fontos dolgokat, élelmiszereket.

Egyre többen elkezdenek figyelni az életmódjukra. Több zöldség, gyümölcs, kevesebb feldolgozott élelmiszer. Több növényi- és kevesebb állati eredetű étel.

Egyre többet hallani azt is, hogy a cukor és a fehér liszt mennyire egészségtelen és sok betegség kialakulásárt felelősek. Valaki ezeket kezdte elhagyni, vagy csökkenteni a mennyiséget. Rengeteg ember szenved valamilyen betegségtől. Cukorbetegség, inzulinrezisztencia, glutén- vagy laktózérzékeny. Akik ezekben érintettek, azért kezdtek életmódot váltani, hogy jobban érezzék magukat. Sokan nem egyből gyógyszerek után nyúlnak, hanem szeretnék a problémájukat természetes módon orvosolni. Erre is rengeteg lehetőség kínálkozik. Sorolhatnám...

Sorolhatnám ki, mit, miért, minek a hatására csinált. A lényeg, hogy elkezdte. Apró lépésekkel, folyamatosan.

Mondják, sok kicsi sokra megy. Így van ez ezekben a témákban is. Mindenki csak egy kicsit próbálna tenni, jobb hely lenne a Föld. Csak egy kicsit ennél több zöldséget, lehet jobban éreznéd magad. Mindig csak egy kicsit kell tenni akár magunkért, akár egymásért, hogy kicsivel jobb legyen. 

Személy szerint engem is egy betegség diagnosztizálása indított el ezen az úton. Nem vagyok szakértője ezeknek a témáknak, de rengeteget olvasok ezekről, mióta kiderült a baj. Próbálok változtatni én is az életmódomon több területen is. Sok helyről szedem össze különböző témakörökben az információ morzsákat, és próbálom kerek egésszé formálni a magam számára. Átültetni a gyakorlatba. 

Szeretnék itt írni az egészséges életmódtól kezdve a Zero Waste-on át, egészen a gyógynövényekig. Mindenről, ami épp érdekel, valami okán eszembe jut, vagy épp valamiért aktuális...

Tegyünk  Magunkért, Másokért, Egymásért.  :)

Képek: Pinterest

 

 

süti beállítások módosítása